Teszt bejegyzés 2

A női klimax a tüszőhormon-termelés csökkenésével, majd teljes megszűnésével jár együtt (menopauza). A petefészkek öregedése, ebből következően a petesejtek mennyiségének fokozatos csökkenése teljesen természetes és elkerülhetetlen dolog. 35 éves kor felett már elindul a folyamat, bár évekig nem produkál látható tüneteket. Magyarországon átlagosan 50-52 éves kor körül marad el végérvényesen a menstruáció.

A klimax olyan erős hormonális változások következménye, amelyek szinte kivétel nélkül mindenkinél okoznak egyéb testi és lelki tüneteket is. Ezek ritkán lépnek fel egyszerre, illetve gyakran megtörténik, hogy egy-egy tünet időszakosan jelenik csak meg: néhány hónapig fennáll, aztán megszűnik – majd rövidebb-hosszabb időszak után esetleg újra jelentkezik.

Az egyéni adottságoktól nagyban függ, hogy kinél milyen mértékűek a problémák; ezt a testi adottságok, az életkörülmények, a támogató környezet megléte vagy hiánya, illetve a lelkialkat egyaránt befolyásolják.

Forrás: Wikipédia

Bejegyzés megosztása:

További bejegyzések:

Teszt bejegyzés 2

A női klimax a tüszőhormon-termelés csökkenésével, majd teljes megszűnésével jár együtt (menopauza). A petefészkek öregedése, ebből következően a petesejtek mennyiségének fokozatos csökkenése teljesen természetes és

Teszt bejegyzés

A nő a biológiai értelemben vett nőnemű felnőtt ember elnevezése, szemben a hímnemű felnőtt emberrel, a férfival. Jogi értelemben nő az, akit a külső nemi